CONFERÈNCIA 7 DE MAIG


“LA GUERRA DEL FRANCÈS A EL PRAT (1804-1814) ”
Em plau convidar-los a la cinquena conferència del curs 2012-2013 que donarà Jordi Ramos Ruiz el proper dimarts 7 de maig de 2013, a les21.00 h, en la que ens exposarà com es va viure a El Prat, durant
l’ocupació de les forces napoleòniques.
En Jordi Ramos a El Prat de Llobregat el 1979, es va llicenciar en Història per la Universitat de Barcelona. Desenvolupa la seva tasca professional en el camp de l’arqueologia, treballant al llarg de tot el territori de Catalunya i sobretot al Delta del Llobregat, zona de la qual és un gran coneixedor.
Divulgador de la nostra història local a través de les xarxes socials i del bloc Lannarie, ha publicat nombrosos articles d’història i arqueologia en revistes especialitzades, així com també ha presentat comunicacions en diferents congressos. Principalment, ha realitzat estudis sobre la Guerra Civil, i alguns sobre El Prat:
El 2005 al Col·loqui de Tardor. Història i Memòria: El Franquisme i els seus efectes als Països Catalans a Banyoles presentà “Els vençuts del Prat: anarquistes i no llibertaris entre la repressió franquista i l’intent d’oblit de la Guerra Civil”.
El 2007 en el VI Congrés Republicans i republicanisme a les terres de parla catalana presentà “El Prat de Llobregat: entre la il·lusió i la desesperació durant la II República Espanyola”.
El 2008 a les V Jornades d’Estudi del Patrimoni del Baix Llobregat celebrat a Sant Andreu de la Barca presenta “L’estat de la qüestió de les masies al Prat. Una proposta de preservació i difusió”.
Aquest any ha publicat l’article presentat al Congrés Internacional Els jocs en la història 2008-2012:“Els Jocs de Pilota al Prat de Llobregat (segles XVIII-XIX)”.
Col·labora en el Prat Ràdio amb un apunt històric en el programa Planeta Prat. Malgrat que encara hi han estudis i alguns llibres a la calaixera, el 2008 va guanyar la “Beca Jaume Codina de Recerca d’Història Local” que convoca l’Ajuntament del Prat amb L’estudi evolutiu de la xarxa viària al Prat, i que recentment s’ha publicat. De la mateixa manera el 2009, guanya el premi d’investigació de la vila de Cubelles amb el nom: El Patrimoni de la Guerra Civil a Cubelles (1936-1939) que també ha vist la llum fa pocs dies.
La conferència acabarà amb l’habitual col·loqui entre els assistents.
El Prat de Llobregat, 23 d’abril de 2013.
Jordi Carranza
President 2012-2013

RESERVAS: Restaurant Casa ALCAIDE, telf. 93 379 10 12 ; e.mail : rotary@elprat.net
                      Preu sopar : 30,- €

“MI EXPERIENCIA PERSONAL EN COOPERACION Y SOLIDARIDAD”


El   dimarts 12 de febrer de 2013, en  Roque Pascual Salazar ens va explicar les seves experiències en el mon de la solidaritat.
En Roque Pascual, es un emprenedor nat que ha participat en la creació i desenvolupament de companyies de diferents àmbits econòmics però centrades al voltant del territori de Santa Coloma de Gramanet, on es membre del seu Rotary Club, i participa en diferents Fundacions i Associacions, vinculades a aquest municipi.
La conferencia es va basar amb la seva activitat solidaria amb altres pobles i civilitzacions, que  l’ha portat a conèixer les zones del Nord d’Àfrica on ha participat en desenvolupar projectes destinats a les zones més necessitades.
Les experiències d’aquests viatges solidaris, que en alguna ocasió ha suposat viure en condicions extremes, i el seu ideari de col·laborar amb el més desvalguts, va ser el motiu de la conferencia, molt ben documentada amb un power point i el interès dels presents es va fer pales amb les preguntes que se li van fer especialment motivades per la seva vivència personal al ser segrestat en el seu darrer viatge.

“LA COMUNICACIÓ A METGES SENSE FRONTERES - ESPAÑA”


Dimarts 15 de gener de 2013 conferència d’en  Jaume Codina i Roig .
Advocat i periodista, periodista i advocat. La seva vida professional ha girat sempre al voltant del Dret i del món de la comunicació. Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya, cadena catalana de Radio Televisió Espanyola. Corresponsal de RTVE a Brussel·les, Buenos Aires, Hong Kong i El Caire, i dirigí les series documentals “Alatul”, “Bubbles” i “Línea 900”.
La seva dilatada experiència va ser fonamental en el nomenament, l’any 2007, a Metges Sense Fronteres ( MSF ).Durant gairebé quatre anys va ser el responsable de la imatge externa de la ONG i va llançar nombroses campanyes per donar-la a conèixer i recaptar fons.
Ens parlà de l’activitat desenvolupada i de les seves vivències com a director de comunicació i captació de fons de Metges sense Fronteres – Espanya (2007-2010), que li ha estat una valuosíssima escola de vida personal i humana.
A la conferencia també ens   presentà imatges de l’activitat desenvolupada per MSF i  vam acabar amb l’habitual col·loqui que va ser molt participat i enriquidor pels  assistents.