ROTARY CLUB EL PRAT AMB CÀRITAS

Productes lliurats per RC El PRAT a CÀRITAS

La Declaració Universal dels drets humans de 1948 en el seu Art. 25/1 diu :” Tota persona te dret a un nivell de vida adequat que li asseguri, així com a tota la família, la salut i el benestar, i en especial l’alimentació...”
La Conferència Mundial de l’Alimentació de 1974 van proclamar:que tots els homes, dones i nens tenen el dret inalienable a no patir fam i malnutrició per tal de desenvolupar-se plenament i conservar les seves facultats físiques i mentals.”
La Cimera Mundial sobre alimentació de la FAO de 1996 va declarar “el dret de tota persona a tenir accés a aliments sans i nutritius en consonància amb el dret a una alimentació apropiada i amb el dret fonamental de tota persona a no patir fam”
Darrerament, les bosses de pobresa i de col·lectius marginats han crescut de forma exponencial i, en conseqüència, la demanda d’aliments que tenen les entitats receptores per a les persones i famílies que atenem pràcticament s’ha duplicat. Aquest és un problema que tenim tots Ara i Aquí.
La realitat que constatem ens mostra com s’està enquistant la pobresa i l’exclusió en una societat que es considerava a si mateixa com una de les més benestants del context espanyol. Però les xifres mostren una foto ben diferent. Malauradament, la fam ara té més boques. Moltes persones del Prat es troben en aquesta trista situació i per això cal que els donem un cop de mà.
RC El Prat, conscients d’aquest problema, que la crisis actual ha magnificat, hem substituït el lots de Nadal que fèiem per a famílies amb escassos mitjans, per menjar de primera necessitat que Càritas Prat ens indica.
Càritas dona la seguretat d’una distribució justa ja que per la seva missió i  per la seva relació directa amb les persones necessitades poden assegurar que els aliments arribin al seu destí final.