CONFERÈNCIA 7 DE MAIG


“LA GUERRA DEL FRANCÈS A EL PRAT (1804-1814) ”
Em plau convidar-los a la cinquena conferència del curs 2012-2013 que donarà Jordi Ramos Ruiz el proper dimarts 7 de maig de 2013, a les21.00 h, en la que ens exposarà com es va viure a El Prat, durant
l’ocupació de les forces napoleòniques.
En Jordi Ramos a El Prat de Llobregat el 1979, es va llicenciar en Història per la Universitat de Barcelona. Desenvolupa la seva tasca professional en el camp de l’arqueologia, treballant al llarg de tot el territori de Catalunya i sobretot al Delta del Llobregat, zona de la qual és un gran coneixedor.
Divulgador de la nostra història local a través de les xarxes socials i del bloc Lannarie, ha publicat nombrosos articles d’història i arqueologia en revistes especialitzades, així com també ha presentat comunicacions en diferents congressos. Principalment, ha realitzat estudis sobre la Guerra Civil, i alguns sobre El Prat:
El 2005 al Col·loqui de Tardor. Història i Memòria: El Franquisme i els seus efectes als Països Catalans a Banyoles presentà “Els vençuts del Prat: anarquistes i no llibertaris entre la repressió franquista i l’intent d’oblit de la Guerra Civil”.
El 2007 en el VI Congrés Republicans i republicanisme a les terres de parla catalana presentà “El Prat de Llobregat: entre la il·lusió i la desesperació durant la II República Espanyola”.
El 2008 a les V Jornades d’Estudi del Patrimoni del Baix Llobregat celebrat a Sant Andreu de la Barca presenta “L’estat de la qüestió de les masies al Prat. Una proposta de preservació i difusió”.
Aquest any ha publicat l’article presentat al Congrés Internacional Els jocs en la història 2008-2012:“Els Jocs de Pilota al Prat de Llobregat (segles XVIII-XIX)”.
Col·labora en el Prat Ràdio amb un apunt històric en el programa Planeta Prat. Malgrat que encara hi han estudis i alguns llibres a la calaixera, el 2008 va guanyar la “Beca Jaume Codina de Recerca d’Història Local” que convoca l’Ajuntament del Prat amb L’estudi evolutiu de la xarxa viària al Prat, i que recentment s’ha publicat. De la mateixa manera el 2009, guanya el premi d’investigació de la vila de Cubelles amb el nom: El Patrimoni de la Guerra Civil a Cubelles (1936-1939) que també ha vist la llum fa pocs dies.
La conferència acabarà amb l’habitual col·loqui entre els assistents.
El Prat de Llobregat, 23 d’abril de 2013.
Jordi Carranza
President 2012-2013

RESERVAS: Restaurant Casa ALCAIDE, telf. 93 379 10 12 ; e.mail : rotary@elprat.net
                      Preu sopar : 30,- €