SOPAR D’ESTIU CURS 2018-19


Com venim fent  en el mes de setembre, el divendres 14  va tenir  lloc al restaurant Hotel Ciutat del Prat el tradicional sopar d’estiu a on vam fer l’admissió de tres nous socis el  canvi de junta i el lliurament de les beques rotaries d’enguany. Van presidir l’acte l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i també va ser-hi present la regidora  d’educació, Pilar Eslava, que forma part
del jurat de selecció de las beques. Ens va acompanyar en aquests esdeveniment, a més a més dels amics i companys,  autoritats locals, rotaris de Clubs de Barcelona, Manresa, Terrassa, Blanes i  els tres directors dels instituts amb alumnes premiats.Els rotaris tenim per costum, abans de començar els nostres actes fer una invocació i en aquest cas es va llegir un tros del
llibre de Miguel J. Carrascosa “ El drama de una integració que no cesa”:
“Davant del drama de la immigració hem de recobrar la consciència perduda i fer-nos responsables, en gran mesura, d’una insostenible situació d’abonament a la seva sort que pateixen els pobles més desheretats del nostre planeta, tant lluny i alhora tan propers als nostres litorals...”




ADMISSIÓ NOUS SOCIS

El primer acte protocol·lari va ser l’admissió de tres socis, dos de nous: Montse Coma i Carlos Perales i un que es reincorpora: Moisès Llopart;  cerimònia que va ser oficiada per la presidenta sortint, Yolanda Martínez,  que va llegir el protocol d’acollida del que destaquem l’últim paràgraf: “A l'ingressar en el nostre Club us brindem la nostra amistat, que és la pedra angular de Rotary i, en la qual fonamentem  el més profund respecte a totes les ideologies i opinions, sempre que aquestes estiguin inspirades en la honradesa, la ètica i l'ajuda als altres”
 En nom dels nous socis va contestar en Carlos tot dient: “Acceptem aquest honor i ens inspirarem en els nobles fins de la institució que va fundar Paul Harris. Prometem assistir regularment a les reunions del Club per a participar en l’amistat i companyonia. Emmotllarem la nostra activitat als ideals de Rotary i procurarem, com a veïns  i ciutadans, fer d’aquesta ciutat d’El Prat un bon lloc per viure”

CANVI DE JUNTA


Després que la Presidenta sortint fes una breu intervenció exposant el programa d’activitats que el club ha realitzar durant el seu any rotari, 2017-18, va passar el collar de President a el soci Joan  Anglès, que assumeix  la responsabilitat  per aquest nou curs. El  president agrair la feina feta a la Junta sortint destacant-hi les fites més reeixides i a continuació va anunciar els components del seu equip: Xavier Domingo com a secretari, Miquel Alvira com a  tresorer i en Toni Ibáñez com a cap de protocol.  En Joan va destacar la incorporació d’una nova dona al Club i el compromís d’augmentar en aquest sentit, també va fer l’ exposició del seu programa d’objectius i activitats que s’han planificat  per acomplir l’ideari de rotari: Servei a  la comunitat local, internacional i fomentar l’amistat i companyonia entre els seus socis.


LLIURAMENT BEQUES ROTARIES

Una de les activitats, que sens dubte el Club està més satisfet, per la seva importància i continuïtat, és el lliurament de les beques rotaries, que venim fent des de fa 20 anys, les primeres van ser al curs 1998-99, i amb les d’enguany n’haurem lliurat 53.
Desprès de  sopar  es van atorgar les tres  beques de 900 € pel curs 2018-19 com ajut per la matrícula del primer curs d'universitat. L’ elecció es va fer en col·laboració amb el departament d’educació de l’ajuntament i els  directors dels instituts públics d’educació secundària, valorant l'expedient acadèmic i la situació econòmica de l’unitat familiar dels proposats. Els alumnes premiats van ser:
          1ra BECA: ILIYAS ES SANNOUNI JBARI, alumne de l’institut Salvador Dalí, amb una beca de 900,00 €  per estudiar DRET a la UB. Va fer el lliurament na Pilar Eslava regidora d’educació.
          2na BECA:  ALEJANDRO BALBOA HERNÀNDEZ, alumne de l’Institut Baldiri Guilera , amb una beca de 900,00 € per estudiar ECONOMIA a la facultat d’Econòmiques i Empresa de Barcelona. Va fer  el lliurament Rosa Ribas del Rotary Club de Barcelona .
          3ra BECA: CARLA LUCHA NAVARRO, alumna de l’Institut Ribera Baixa, amb una beca de 900,00€ per estudiar TRADUCCÍO i INTERPRETACIÓ a la UB. Va fer el lliurament en Eladio de Ceano del Rotary Club d’El Prat.
Carla Lucha en nom dels premiats i Marta Mañas,  directora de l'institut Baldiri Guilera  van agrair la concessió d’aquets ajuts; la docent va destacar l’esforç de Rotary  durant tots aquests anys per aquests premis però també pel missatge de solidaritat que es donava als alumnes dels instituts locals.

PARLAMENT FINAL


L’alcalde del Prat, que va tancar l’acte,  en la seva exposició va valorar positivament la continuïtat de les beques rotaries tot felicitant al Club i a els alumnes premiats. Va reconèixer l’aportació del Rotary Club a la comunitat, ressaltant que gra a gra de sorra i de manera modesta és contribueix a fer un Prat millor. Aprofità per dir que, ara per ara, per  l’ajuntament del Prat el repte més important que tenen, i que n’han fet centre de la política municipal, és el de millorar el nivell educatiu i social com a condició indispensable per a tenir una comunitat millor.




RIFA PRO ACTIVITATS SOLIDARIES DEL CLUB


Abans de finalitzar i com venim fent en el sopar d’estiu, és va fer un sorteig d’una bona quantitat de regals donació d’empreses, associacions, tendes i particulars, el benefici del qual va íntegrament a les activitats solidaries que es patrocina el Club. . El sorteig va ser seguit amb molta atenció per tots els presents possibilitant uns moments de  distensió i d’expectació per saber a qui li tocaven els millors regals.

1 comentari:

jamesfo8376 ha dit...

You need to take part in a contest for one of the best blogs on the web. I'll advocate this website! online gambling