SOPAR D’ESTIU CURS 2019-2020


 El passat 6 de setembre, com venim fent cada any, i amb una gran assistència d’amics, companys, representats d’ entitats locals, plaques rotaries i rotaris d’altres clubs, va tenir  lloc al restaurant Hotel Ciutat del Prat el tradicional Sopar d’Estiu a on vam fer l’admissió de nous socis, el  canvi de junta i el lliurament de les beques rotaries d’enguany. Van presidir l’acte l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i també va ser-hi present el 1er tinent d’alcalde, i la regidora  d’educació i  directors dels IES  que formen part del jurat de les beques i els alumne becats.

LLIURAMENT BEQUES ROTARIES
Com  acte d’estacat del Sopar d’Estiu  es van atorgar les tres  beques de 900 € pel curs 2019-20 com ajut per la matrícula del primer curs d'universitat. L’ elecció es va fer en col·laboració amb el departament d’educació de l’ajuntament i els  directors dels instituts públics d’educació secundària, valorant l'expedient acadèmic i la situació econòmica de la unitat familiar dels proposats. Els alumnes premiats van ser:

• Gisela Vázquez López, alumna de “l’Institut Salvador Dalí” per estudiar Comptabilitat y finances en la  UAB.
  Rania Zitouni Chahdi, alumna de “l'Institut Estany de la Ricarda” per estudiar Dret y criminologia.
• Carla Durán Lara, alumna de “l'Institut Baldiri Guilera” per estudiar Pedagogia a la UB
Rania en nom dels premiats i Marta Mañas,  directora de l'institut Baldiri Guilera  va destacar el que aquest ajut representa pels estudiants i també per a tots els alumnes dels instituts locals com a estímul per l’estudi. Agrair al Club el premis i la continuïtat que Rotary està tenint amb les beques. 
Amb 21 anys hem lliurat, amb aquestes, 56 beques, es dona el cas que aquest any  a tres noies, però si mirem les estadístiques veiem que en total 38 han sigut per a noies  i 18 per a nois.


 ADMISSIÓ NOUS SOCIS


Aquest any el Club ha tingut quatre noves incorporacions i el primer acte protocol·lari va ser l’admissió de dos   nous socis: Marina Martínez i Xavier Portillo ja que els altres dos, per motius de presència,  es farà la cerimònia d’acceptació un altre dia.  Amb aquestes quatre incorporacions, que tres son dones, augmentem considerablement la seva presencia ja que fa que un terç dels socis són dones. Als nous socis els hi brindem la nostra amistat, que és la pedra angular de Rotary i, en la qual fonamentem  el més profund respecte a totes les ideologies i opinions, sempre que aquestes estiguin inspirades en la honradesa, la ètica i l'ajuda als altres, i els agraïm la seva incorporació per a voler participar en l’amistat i companyonia i treballar plegats per fer del Prat un bon lloc per viure.

CANVI DE JUNTA

En Joan Anglès, president sortint, va fer una breu intervenció exposant el programa d’activitats que el club ha realitzar durant l’any rotari, 2018-19, destacant el projecte SAÔ (contribució a una sala informàtica per joves en risc d’exclusió social) i la presencia de la dona en el nostre Club. Va passar el collar de President al en Miquel Alvira, que serà el responsable  per aquest nou curs.
 El  nou president agrair la feina feta a la junta sortint  i a continuació va anunciar la junta del Club per aquesta singladura: Xavier Domingo com a secretari, Joan Anglès com a  tresorer i en Carlos Perales com a cap de protocol (macero) En Miquel  va fer l’ exposició del seu programa d’activitats que s’han planificat, seguint els objectius de Rotary, i que continuaran en les activitats solidaries que venim fent en el últims anys. Com a novetat va exposar que enguany els Rotaris del Prat hem assumit el repte d’organitzar la  I CURSA SOLIDÀRIA pel càncer Infantil Hospital Sant Joan de Déu, amb l’ajut d’un equip de persones voluntàries amb experiència en aquest tipus d’esdeveniments.


COMIAT ANTONI IBAÑEZ


En aquesta diada en Toni ha fet el seu darrer servei, oficial, al Club com a macer, per motius personals deixa de ser soci, per el que perdem un actiu important,  si bé ens ha promès que seguirà venint i col·laborant sempre que pugui. Va entrar al Club l’any 2003, després de com és preceptiu d’un temps d’adaptació abans de ser soci de ple dret. Home actiu i compromès, en aquests setze anys, sempre ha estat disponible a assumir càrrecs: president tres vegades, secretari i varies vegades macer; però no tant sols en el Club sinó que també s’ha implicat al Districte: com assistent de dos governadors i darrerament com a tresorer distrital. Amic i company de tothom, es molt conegut a Rotary per la seva bonhomia i saber estar en tot moment ajudant en el que sigui necessari. En Joan, en nom de tots els socis, li lliura una placa com a record de la seva estada al club i reconeixement del seu tarannà


PARLAMENT FINAL


En Lluis Mijoler, alcalde del Prat que presidia l’acte en el primer any del seu mandat,  va fer el parlament de cloenda  i destacar que en l’ ultima campanya d’eleccions municipals, un punt destacable del programa del seu grup era la potenciació de l’ensenyança,  en tots els àmbit i com a formació global dels joves per garantir un futur millor de la societat.  Felicita a la junta sortint i entrant per la iniciàtica de les beques i encoratjar a seguir amb tots els projectes del Club.


RI FA PRO ACTIVITATS SOLIDARIES DEL CLUB

Per a poder afrontar part de les despeses dels projectes solidaris venim fen un sorteig en que l’import recaptat va íntegrament per aquesta missió, tota vegada que la gran quantitat de regals son aportacions d’amics, empreses, comerços i dels mateixos rotaris. El sorteig  va ser seguit amb molt d’interès  i va posar la nota de color, distensió i expectació tot seguint el cant del números i el anar i venir dels regals. El pernil pota negra i el quadro de la Maite Marín, aquest any un gravat, i que van tancar la rifa, van ser els regals més desitjats i celebrats.