ROTARY CLUB D’EL PRAT PREMI CIUTAT DEL PRAT 2023

Els Premis Ciutat del Prat de Llobregat van ser instaurats per l’ajuntament del Prat i els convoca per reconèixer i guardonar les iniciatives i les aportacions més significatives de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, de qualsevol nacionalitat, vinculades a la ciutat del Prat de Llobregat, que hagin destacat o contribuït a fomentar valors com  la llibertat, la solidaritat o la igualtat; que hagin afavorit el progrés de la societat en el civisme, la iniciativa econòmica, l’urbanisme sostenible, la defensa dels drets humans, la defensa del medi ambient; que hagin destacat en l'àmbit de la cultura, l'esport o d'altres activitats; que mereixin el reconeixement per una trajectòria exemplar; o que amb la seva activitat hagin contribuït a projectar i donar prestigi a la ciutat. 

En aquesta tretzena edició  ROTARY CLUB D’EL PRAT  ha estat un dels quatre guardonats per la seva aportació altruista a la comunitat i pel seu compromís solidari amb els col·lectius més vulnerables.

L’acte de lliurament va tenir lloc el passat 28 d’abril en el Teatre Artesà  i el va rebre, en nom del Club, el president 2022-23 Toni Salvador, de mans de  l’alcalde del Prat Lluís Mijoler.

El president, en el seu parlament, va destacar, primer de tot, l’agraïment a les entitats que van presentar al Club per optar a aquest guardó, a la comissió de propostes que ho haguessin tingut en compte, i com no, al jurat que ho ha escollit.

Va posar en valor que l’ajuntament del Prat l’any 2009 instaures aquets premis per reconèixer les iniciatives i les aportacions mes significatives vinculades a la ciutat del Prat de Llobregat, recordar  que el Rotary Club d’El Prat des de l’any 1992,  i d’això fa ja 31 anys, ve lliurant La Placa Rotaria que és un guardó amb uns fonaments i valors molt semblants als Premis Ciutat del Prat; prova d’això és que hi ha moltes coincidències en ambdós llistes de premiats.

Dit això va fer una pinzellada  del que és Rotary. Esmentar que el nostre Club forma part d’una associació que es diu “Rotary International”  formada per homes i dones que presten  servei humanitari, promouen la posada  en  pràctica d'alts estàndards ètics en  l’ocupació i contribueixen al desenvolupament de la bona voluntat i la pau en el món.

Senyalar les set àrees de interès de Rotary: - La Pau i prevenció/resolució conflictes.  -Prevenció i tractament d’infermetats -Aigua i sanejament. -Salut materna-infantil. -Alfabetització i educació bàsica. -Desenvolupament econòmic i integral de la comunitat. -Tenir cura del Medi Ambient.

Emmarcar les activitats que en cada una de elles desenvolupa el Club com, participar en ajuts als refugiats d’Ucraïna, beques per entrar a d’universitat, aportacions per a l’erradicació de la Polio, assistència als avis, Cursa Solidària pro investigació càncer infantil, cicle de conferencies, promoure comportament i accions amigables amb el medi ambient. Va significar que cada any es fa un projecte singular amb una associació local i va posar com exemple: Rubricatus, Saó, Creu Roja, Banc dels Aliments, Centre de Promoció Social Francesc Palau, Spai, entitats que compartim projectes, esperit de servei i valors.

Va tenir un record especial pels sis socis del Club que ja han traspassat. Com a cloenda, va indicar que tot això era el gra de sorra que el Rotary Club d’El Prat aporta a la nostra ciutat del Prat  i que fa  que contribuïm, amb moltes més associacions i gent, que el nostre lloc en el món sigui una mica millor.