ACTIVITATS LUDIQUES AMB APORTACIÓ SOLIDARIA

Sovint, simplificant molt, diem que Rotary es SERVEI i AMISTAT.
Servei entès com l’aportació  per a contribuir a fer un mon millor, començant per la comunitat local i fent-lo extensible a les  necessitats de la població mundial, tot seguint un lema molt estès a Rotary “ Donar de sí abans de pensar en un mateix”   ( Service above self, en anglès)
Amistat per cohesionar el grup creant la companyonia com a potencial per afrontar els reptes de Servei, al temps que amb una  aportació una mica més alta que l’esdeveniment costa contribuïm a recaptar diners per les accions solidaries del Club.
En aquest primer semestre de l’any Rotary hem fet dues activitats en aquesta línia:


Aspecte general de la zona on estàvem els Rotaris
OCTOBERFEST. La comunitat Alemanya resident a  Barcelona va organitzar la 4rta Festa de la cervesa, imitant com  es fa per aquestes diades a Munich, i per fer-ho montà una carpa a Montjuic amb una capacitat de 4500 persones a on si pot menjar els típics plats de “codillo con choucroute” i el sortit de les peculiars salsitxes tot ben acompanyat per els diferents tipus de cervesa Paulaner. Això junt amb la musica era com està transportat a Munich. Uns 350 Rotaris de Barcelona i rodalies vam compartir el sopar a on vam gaudir d’un molt bon i alegre ambient de companyonia i amb l’aportació extra que vam fer al tiquet es van recollir 3.000 € que s’han destinat a la Fundació Rotaria i al projecte ALPAN (menjadors socials) que compartim els Clubs de Barcelona i àrea metropolitana


Rotaris, familiars i els propietaris de Cal Misses
En Eugeni i en Francesc amb els cabrits cuinats
CAL MISSES és una masia situada dins del terme municipal del Prat inclosa en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es troba a la zona nord, al districte de la Ribera. La casa va ser construïda a la primera meitat del segle XIX segons està documentada a la Consueta Parroquial. Tot i que no se'n sap la data exacta de construcció, a la façana hi constava -fet amb rajoles- l'any "1886" que, segons els propietaris, era la data de restauració. És una casa de planta rectangular, amb teulada a dos vessants i el carener perpendicular a la façana. Va ser restaurada l’any 2003-2005 pels actuals propietaris la família Valdés, Eugeni i Carme, que van ser els nostres amfitrions. A l’escalf de la casa i amb les possibilitats del lloc ens va permetre fer uns cabrits al forn de llenya, aportats per en Francesc i la Carme,  que acompanyats d’altres queviures de la terra va donar-nos l’oportunitat de passar un dia de camp, amb dinar inclòs,  amb els nostres familiars i enfortir els llaços del grup, també a l’hora de repartir despeses vam posar-hi un extra que va directament a les activitats solidaries del Club.