CONFERENCIA LLUIS FOIX


El passat dia 20 d’Octubre, encetarem el cicle de conferències 2015/2016 tenint com a conferenciant invitat a en Lluis Foix, periodista de llarga i brillant trajectòria professional. Ha estat corresponsal de La Vanguardia a Londres i a Washington i ha exercit els càrrecs de subdirector, director adjunt i director a l’esmentat diari.

L’acte, organitzat conjuntament amb Amics d’El Prat i amb la col·laboració del periòdic local Delta del Llobregat, es celebrà a la seu de Rotary Prat, l’Hotel Ciutat del Prat, i va comptar amb una magnífica presència de públic.

El tema de la conferència (“La situació política a Catalunya desprès del 27S”) era prou atractiu, per la seva actualitat, i no va decebre ningú, deixant de banda els particulars parers de cadascun dels assistents en relació a les opinions del conferenciant qui, d’altra banda, mostrà els seus amplis coneixements polítics, sobre tot a nivell internacional.

El Sr. Foix, amb una exposició amplia, clara i global dels fets, no  amagà, però, els seus punts de vista sobre el moment transcendental en que es troba la societat catalana, sobre el posicionament dels protagonistes polítics en la situació actual, i sobre els possibles escenaris i esdeveniments futurs. D’aquesta manera la seva exposició va ser una mena d’àmplia passejada des de les causes que, segons el seu parer, ens han portat a la situació actual a Catalunya, passant pels intents del Govern de la Generalitat de celebrar una consulta popular sobre el futur polític del país, pels diferents polses esdevinguts entre el Govern Central i el de la Generalitat, la consulta del 9-N, la convocatòria d’eleccions, la formació de les diferents coalicions electorals i, finalment, el resultat dels comicis electorals. Tot això ho desenvolupà el Sr. Foix amb una amplia mirada i amb gran elegància, fruit, sens dubte, de la seva experiència periodística en el mon anglosaxó.



Al final de l’acte, i desprès del col·loqui habitual, el conferenciant fou obsequiat amb sengles regals per part dels Presidents de Rotary Prat i d’Amics d’El Prat.