SANTUARI – CASTELL – CALÇOTADA

En el mes de març  el club va organitzar passar una diada plegats, socis i familiars, per fomentar la convivència i enfortir els lligams de grup i ho vam fer amb els tres pilars de: Santuari, Castell i Calçotada.

 

El SANTUARI de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri va ser el punt de trobada per gaudir-ne de la visita guiada.  Aquesta obra projectada per l’arquitecte Josep Maria Jujol, deixeble i col·laborador de Gaudí, projectada  a imatge i semblança de les muntanyes de Montserrat i d’estructura construïda a partir d’arcs parabòlics (anomenats cadenaris pels modernistes) i amb forma de vaixell orientat cap a Montserrat. La part central està pensada com un castell dels xiquets de Valls, amb quatre pilars formats en sis blocs en forma d’estrella, sobre els quals trobem vuit segments d’arc parabòlic que carreguen el pes de l’agulla central.Es va iniciar la seva construcció, al cim del turó del Corralet l’any 1925. Van ser aturades per la Guerra Civil i es van reprendre el 1989 i inaugurada el març del 1999. Els pagesos de Montferri han fabricat, des de l’inici, totes les peces per a la construcció d’aquesta arquitectura amb grava del riu Gaià barrejada amb ciment i escòria del carbó cremat a la maquines del tren. 

El CASTELL de Rocamora situat a Montferri (Alt Camp) construït per tal de defensar la zona fronterera del riu Gaià a l’època de la Reconquesta i que alguns documents el daten de l’any 1010 com a castell de Montferri o de Puigtinyós. El segle XVI  va passar per herència als Rocamora que és com es coneix des d’aleshores. L’any 1985 va ser declarat Bé d’Interès Cultural. Ha estat restaurat i actualment funciona com a restaurant.



La CALÇOTADA la vam assaborir al Restaurant del Castell de Rocamora i va servir per a reposar forces i gaudir-ne de la companyonia i joia que sempre es crea al voltant d’una taula amb molta i variada vianda.  L’entusiasme que vam viure i compartir de segur que tindrà un efecte positiu per la força que integra el grup i crea cohesió  que es manifesta en el sentit de  treball i l’amistat  per a compartir, els valors, actituds i ideals del Club Rotary d’ El Prat.