El dimarts 19 de juny tancarem el cicle de
conferències, curs 2017/2018, en un sopar a Can Pere Tarrida, on gaudirem d’una
xarrada, per part d’en Jofre Tarrida (nas d’0r 2014) sobre les diferents
classes de raïm, el vi que produeixen i la seva localització geogràfica. La
conferència va ser molt didàctica, doncs en Jofre es valgué d’una sèrie de
projeccions en pantalla que començaren amb la planta de la vit, el seu cicle de
creixement i productivitat per passar, al cicle de producció del vi, pròpiament
dit. Desprès van anar apareixen en pantalla diverses varietats del raïm, amb
totes les seves característiques. Ens parlà, bàsicament, del xarel·lo, el macabeu, la garnatxa, el
merlot, l’ull de llebre (tempranillo) i el “mazuelo”
Acabada aquesta exposició, passarem a l’àpat que va
estar regat per quatre vins, dos blancs i dos negres, amb denominació d’origen
Terra Alta i Penedès, d’alta qualitat. Maridaven, perfectament, amb el
contingut dels plats, com no podia ser d’altra manera tenint com teníem un gran
expert en la matèria, qui va amenitzar el sopar amb explicacions detallades
sobre els caldos que ens acompanyaren. Agradable tarda/nit per tancar un cicle
mes de conferències Rotary, sempre compromesos amb la difusió de la cultura i
la ciència i, per descomptat amb la solidaritat, doncs no oblidem que una part
del recapte dels sopars i del cost d’allò amb que s’obsequia als
conferenciants, va destinat a la Fundació Rotaria i a ajuts de caràcter mèdic i
assistencial.
La presidenta del club, Yolanda Martínez, va agrair a
en Jofre la seva conferencia i també a la família Tarrida per la disponibilitat
que tenen sempre d’acollir-nos a “Cal Pere” per a celebrar aquest tipus
d’actes. Al mateix temps li va lliurar
un present rotari i un banderí del club perquè el pugui lluir al seu
establiment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada