“ EL RAÏM i EL VI” per JOFRE TARRIDA a “CAL PERE”


El dimarts 19 de juny tancarem el cicle de conferències, curs 2017/2018, en un sopar a Can Pere Tarrida, on gaudirem d’una xarrada, per part d’en Jofre Tarrida (nas d’0r 2014) sobre les diferents classes de raïm, el vi que produeixen i la seva localització geogràfica. La conferència va ser molt didàctica, doncs en Jofre es valgué d’una sèrie de projeccions en pantalla que començaren amb la planta de la vit, el seu cicle de creixement i productivitat per passar, al cicle de producció del vi, pròpiament dit. Desprès van anar apareixen en pantalla diverses varietats del raïm, amb totes les seves característiques. Ens parlà, bàsicament,  del xarel·lo, el macabeu, la garnatxa, el merlot, l’ull de llebre (tempranillo) i el “mazuelo”
Acabada aquesta exposició, passarem a l’àpat que va estar regat per quatre vins, dos blancs i dos negres, amb denominació d’origen Terra Alta i Penedès, d’alta qualitat. Maridaven, perfectament, amb el contingut dels plats, com no podia ser d’altra manera tenint com teníem un gran expert en la matèria, qui va amenitzar el sopar amb explicacions detallades sobre els caldos que ens acompanyaren. Agradable tarda/nit per tancar un cicle mes de conferències Rotary, sempre compromesos amb la difusió de la cultura i la ciència i, per descomptat amb la solidaritat, doncs no oblidem que una part del recapte dels sopars i del cost d’allò amb que s’obsequia als conferenciants, va destinat a la Fundació Rotaria i a ajuts de caràcter mèdic i assistencial.
La presidenta del club, Yolanda Martínez, va agrair a en Jofre la seva conferencia i també a la família Tarrida per la disponibilitat que tenen sempre d’acollir-nos a “Cal Pere” per a celebrar aquest tipus d’actes. Al mateix temps li va lliurar  un present rotari i un banderí del club perquè el pugui lluir al seu establiment.