SOPAR DE NADAL ROTARY CLUB d’EL PRAT - 14 de DESEMBRE del 2018



 Aquest any en fa 20 que organitzem el Sopar de Nadal i que a més a més dels actes protocol·laris del Club,  lliurament de la Placa Rotaria i del guardó PHF que porta el nom dels nostre fundador,  s’organitzà un  sorteig que el recaptat va directament al  Servei Oncològic de Càncer Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.
Més d’un centenar de persones, representants de les autoritats locals, entitats, plaques rotaries i  amics de rotary, ens van acompanyar en aquesta nit que ja és un clàssic a la nostra ciutat.




“FUNDACIÓ RUBRICATUS”
 PLACA ROTARIA 2018

En el sopar de Nadal ROTARY CLUB d’EL PRAT va atorgar, per unanimitat dels seus socis, la Placa Rotaria 2018 a la “FUNDACIÓ RUBRICATUS” en reconeixement a aquesta  entitat que porta  22 anys treballant a la nostra ciutat,  fent una apreciada tasca d’inserció de les persones amb discapacitat Intel·lectual i que  hem confirmat amb les relacions de  cooperació o de treball que han tingut amb el nostre club.
Es va apreciar la  dedicació a promoure i fomentar la integració social  efectiva de les persones amb discapacitat, mitjançant la creació de llocs de treball, la inserció laboral i la prestació de serveis de teràpia ocupacional; així com la creació i la promoció d’activitats que afavoreixen l’autodeterminació, l’autonomia personal, la competència social y la plena capacitat d’obrar i la felicitat objectiva de les persones amb discapacitats.
Valorarem el fet que sigui una entitat d’economia social i sense afany de lucre i que treballa per augmentar la qualitat de vida de les persones d’aquest col·lectiu.
La presidenta de la fundació MARGA GARCIA al rebre el guardó va voler ser acompanyada del gerent, Jordi Garcia, i del president de l’associació de pares, Benet Serrano i en nom de tots els components de Rubricatus va agrair el reconeixement que els esperona a seguir treballant per aquest col·lectiu.


DISTINCIÓ PAUL HARRIS 

El President del Club, Joan Anglès, va lliurar el guardó PHF a la sòcia YOLANDA MARTÍNEZ , ressaltant, en el seu parlament, els motius perquè es feia mereixedora d’aquesta distinció. Va dir que ha sigut la primera dona rotaria del nostre Club i que des de el primer moment s´ha dedicat a la joventut i noves generacions, liderant tota la tasca dels intercanvis internacionals que hem patrocinat. Presidenta en l’any Rotary 2017-18 en el que destaquem el projecte singular de proveir equipament esportiu a 30 persones amb discapacitats.

Remarcar també que la Yolanda va ser guardonada amb la Placa Rotaria de l’any 2003 per la seva tasca com a metgessa compromesa amb la societat.
Per anomenar un PHF el club ha fet una aportació de 1000 & a la Fundació Rotaria i aquets diners es dediquen als programes humanitaris i educatius que l’entitat fa a tot el mon.

  



SORTEIG  PRO CÀNCER INFANTIL HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU

Na Maria Rosa Blanco, va comentar que enguany degut al canvi de la junta provincial d’AECC i als nous protocols de funcionament la celebració de la tradicional rifa de Nadal amb destí dels beneficis a l’hospital Sant Joan de Déu es celebra amb la mateixa finalitat i destí, tot i que només hi figuri Rotary Club d’El Prat com a entitat celebrant.
Na Glòria García, cap de departament obra social infància de l’hospital Sant Joan de Déu,  va explicar que l’ import integra recaptat en el sorteig serà  per ajudar al les teràpies necessàries per  els nens i les seves famílies d’aquest 20% de casos que no tenen curació, aquest projecte pioner en el seu hospital posa els mitjans perquè aquets nens puguin ser atesos a les seves llars i tinguin un final el més digne possible.
Com sempre  es  van recollir un munt de regals donacions d’empreses, entitats,  botiguers i particulars,  i  la seva rifa va donar una recaptació de 2250 € .



PAR LAMENT de CLOENDA

El President del Club, Joan Anglès, va dirigir a tots els assistents unes paraules d’agraïment per la seva presencia i col·laboració i va demanar a l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, que presidia l’acte amb la seva esposa Graciela, què fes el parlament de cloenda.
 L’alcalde va destacar la tasca feta per els guardonats d’aquesta nit, la Fundació Rubricatus i la Dra Yolanda Martínez i ressaltar la importància d’aquets esdeveniments amb fons solidaris, exposant la necessitat, per  la situació actual que ens toca viure, de que tothom ens involucrem, tant com podem, per ajudar a solucionar les necessitats més immediates que hi ha al nostre entorn.
Acabar el seu parlament desitjant a tothom unes Bones Festes de Nadal i un Feliç Any 2019.