CONFERÈNCIA JESÚS EZCURRA “ Medicina pública/Medicina privada”


El passat dia 23 d’abril, ens visità, al Rotary Prat, el Dr. Jesús Ezquerra qui, dintre del Cicle de conferències 2018/2019, ens parlà sobre “Medicina pública/Medicina privada”. En realitat, i així ho va dir com a prèvia, el conferenciant va tractar, únicament,  el tema de la medicina publica de  la que en Jesús Ezquerra es profund coneixedor (i defensor), doncs la seva activitat professional ha estat, i està, en el mon de la gerència de centres hospitalaris (públics i privats), alguns tan importants com l’Hospital General de Catalunya, l’Hospital  Asepeyo de Sant Cugat i, actualment, l’Hospital de Sant Rafel, a Barcelona.
La conferència no la va plantejar com una mena d’enfrontament entre ambdues modalitats de sanitat o d’ assistència sanitària de la societat. Tothom sap que es i de que es tracta la medicina privada, per tant li hem d’agrair a l’amic Ezquerra que dediqués la seva interessant xarrada a desgranar, amb molta claredat, allò en que consisteix, avui, la medicina publica (i especialment a Catalunya el Servei Català de la Salut); la seva universalitat, organització, cobertures, etc. i, en aquest sentit, va posar llum en alguns aspectes de la sanitat publica que, bona part de la societat, tot i gaudir-ne, pot-ser no teníem del tot clar: ja no estem, en el mon de la medicina, en allò de la “seguridad social” que sempre hem dit o hem sentit,  sinó en un servei públic i universal de la salut,  i això no es tracta d’una simple qüestió semàntica.
També a ressaltar que al coincidir la conferencia amb el dia de Sant Jordi, dia del llibre i de la rosa (símbols de la cultura i de l’amor) el president del Club, Joan Anglès, va regalar una rosa a totes les dones assistents.