CONFERENCIA TELEMÀTICA de CARLOTA DOBAÑO i LÁZARO.

 "Com funcionen les vacunes enfront de les malalties infeccioses: el cas del COVID 19" 

El dimarts, dia 1 de desembre d’enguany, el Rotary Club d’El Prat encetà un cicle de conferències, via telemàtica, sobre la COVID19. La sessió inaugural va ser duta a terme per la pratenca Carlota Dobaño, llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i doctorada a la Universitat d’Edimburg; es la membre mes jove en la historia de la Acadèmia de Farmàcia de Catalunya; es una autoritat mundial per allò que fa a l’estudi i tractament de la malària, sobre la que dirigeix un grup d’investigació al Clínic de Barcelona; i des de l’aparició de la COVID19, compagina aquesta tasca amb la recerca dels mecanismes immunitaris induïts per la infecció amb SARS-COV2.

La Carlota dividí la seva xarrada bàsicament en tres parts, a quina mes didàctica, a saber: una primera per explicar les diferents especies de patògens i les seves vies d’infecció; una segona per tractar sobre allò que son i com s’apliquen les vacunes; i la tercera, i darrera, per aplicar els anteriors plantejaments al fet concret de l’actual pandèmia de la COVID19.

Es tancà l’acte amb un torn de preguntes per part de les persones connectades que va estar força interessant tan pels continguts de les qüestions plantejades, com per les autoritzades i clares respostes de la conferenciant.

Hem de dir que va estar una molt didàctica i enriquidora conferencia. Agraïm a la Carlota la seva disposició a dur-la a terme, com també volem agrair la col·laboració de la Núria Jar en el servei de l’enllaç i el control de l’administració telemàtica de la conferencia.

La sessió comptà amb un numero important de persones connectades, cosa que ens anima per a la continuïtat del cicle.