APORTACIÓ DEL ROTARY CLUB D’EL PRAT AL BANC DELS ALIMENTS DE BARCELONA.

 Una característica dels Clubs Rotaris és que quan es reuneixen fan una àpat plegats, per fomentar la companyonia: pot ser un esmorzar, dinar, berenar o sopar, en el cas del nostre Club és un sopar. Des de el passat 3 de març, que van començar les mesures sanitàries, ja no hem fet cap reunió presencial i hem passat a les telemàtiques, vol dir que ja no hem tingut sopars, però al estar inclòs el seu cost en la quota trimestral del soci vam decidir seguir pagant-la  integra i els estalvis afegir-ho per els projectes solidaris del Club. Això va permetre que en la primera fase de la pandèmia del Covid-19 col·laboréssim  amb les Residències d’Avis de la nostra ciutat, aportant diferents materials de protecció i de lleure, i amb la Creu Roja per proporcionar lots amb productes de neteja a 50 llars.

Les seqüeles del  virus que segueix pressent, ha creat unes noves necessitats com la que molta gent al quedar-se sense treball no tingui poder adquisitiu per comprar queviures, per això hem entès que ajudar a pal·liar aquesta necessitat és prioritari i s’ha fet una donació de 2.000 € al Banc dels Aliments de Barcelona.

 Ho hem volgut fer a traves del Banc dels Aliments, al ser una fundació sense ànim de lucre, dotada d’una organització basada fonamentalment en el voluntariat, que minimitza els costos de funcionament, actua amb total transparència davant les institucions, empreses i ciutadania i té un potencial que li permet fer una  gestió de compres que optimitza les aportacions rebudes.

El Banc dels Aliments els distribueix mitjançant una xarxa d’associacions d’iniciativa social, presents també al Prat, adherides a la seva entitat i que arriba a traves d’elles a les persones en situació de vulnerabilitat, famílies derivades per els agents d’ajuda social públics i privats i son aquests els que son responsables de avaluar les necessitats i fer el seguiment. Amb això hi ha la garantia de la seva correcta distribució.