RESPOSTA DE ROTARY PER AJUDA REFUGIATS D’UCRAÏNA

                                                            

La primera àrea d’interès de Rotary és la Pau i la Prevenció/Resolució de conflictes. Per tant, i en resposta a la  crisis humanitària esdevinguda en UCRAÏNA, La Fundació Rotaria ha creat un canal oficial perquè els socis de Rotary de tot el mon contribuïm al finançament de la labors d’ajuda que porten a terme els districtes i clubs rotaris de la zona i ha designat que el seu Fons de Resposta davant Catàstrofes com la principal via per les contribucions.

Per tal fi, els districtes designats que limiten amb Ucraïna  (Hongria, Polònia, Republicà Checa, Eslovènia, Republicà de Moldàvia i Romania) i el districte d’Ucraïna, que té 10 Clubs rotaris, tenen subvencions fins a $50.000 USD a càrrec del Fons de Catàstrofes. Aquesta rapida resposta és per què pugin en el lloc ajudar als refugiats o altres víctimes de la crisis, inclòs per a la compra d’aigua, aliments, refugi, medicaments i roba.

Al mateix temps, tots els districtes  rotaris del mon, que apleguen 36.500 clubs, a més de fer noves aportacions al Fons de Catàstrofes, tenim ajuts per fer projectes amb la finalitat d’ ajudar als refugiats que s’acullin en la nostra zona.

El Districte 2202, a on pertany el nostre Club, treballa en dues línies d'acció seguint el pla  establert per  Rotary International:

-       Recolzant l'ajuda i atenció dels refugiats en frontera, mitjançant el Fons de Resposta davant Catàstrofes. Per a això el Districte ha realitzat una aportació de $5.000 USD des del Fons Distrital Designat al Fons de Catàstrofes. A més, en aquest fons hem de sumar les aportacions que tots els Clubs hi hem fet i les que d’una manera especia estem realitzant en aquest mes, per motiu de l’esclat d’aquesta crisis.

-       L'elaboració d'una Subvenció Global conjuntament amb els Districtes 2201 i 2203 del resta de Espanya, per atendre les necessitats que es vagin creant en els punts d’acollida dels refugiats que ja estan arribant a les nostres comunitats.

Encara que aquestes dues línies seran la principal via d’ajut, els Clubs rotaris també establirem de manera particular les nostres iniciatives per a donar resposta, amb solucions eficaces, a les necessitats humanitàries que es vagin creant, per l’acollida de refugiats, en el nostre entorn.

Per això el Rotary Club d’El Prat hem decidit que  el Torneig de Pàdel, programat pel proper 21 de maig, tots els beneficis que generin vagin íntegrament al compte corrent que ha obert l’Ajuntament del Prat per trametre’ls al Fons Català de Cooperació per aquesta crisis, tota vegada que l’ajuntament s’ha compromès  a aportar tants diners com s’ingressin en aquest compte.