CONFERENCIA d’ ANTONI BOLINCHES "La parella en la pandèmia. Com gestionar els conflictes en situació d’estrès"

Antonio Bolinches és un més que reputat psicòleg clínic, especialitzat en la teràpia de parella , gran humanista  i autor de diversos llibres  alguns de més que recomanada lectura com poden ser, per donar un exemple, “Amor al segundo intento”, “El arte de enamorar” o “Peter Pan puede crecer”. Doncs bé, l’Antonio Bolinches ens visità el dia 26 d’abril per, dintre del cicle de conferències Rotary Prat 2021-2022, donar-nos una interesantíssima xerrada sota el títol “La parella en la pandèmia. Com gestionar els conflictes en situació d’estrès”. L’amic Bolinches té el do de combinar la profunditat d’allò que explica, amb una sàvia dosi d’humor que dona a les seves conferències una amenitat que fa que sempre se’ns quedin curtes de temps.

En el fons de les seves lliçons, sempre hi ha la recerca (i la trobada, evidentment) de la felicitat, tot i que , en aquest camp moltes vegades tot depèn de causes i fils conductors  molt prims doncs com ell mateix diu: “L’amor neix de res i mort de tot”. Per a en Bolinches, la felicitat de la parella rau en tres grans secrets: aprendre a elegir, aprendre a construir i aprendre a corregir, de manera que aquests tres grans principis comporten treball perquè, en definitiva, ens diu l’Antonio, “la parella es per a qui la treballa”.

I, en aquest punt, la pandèmia ha estat un gran camp de proves i d’experiències, doncs als problemes propis, inclòs normals, de la parella, s’hi han afegit aquells que l’obligat confinament o les mesures mediques i sanitàries posteriors, ens han portat, de tal manera que l’espai vital o la relació externa de cadascun dels membres de la parella amb d’altres familiars, amics, amb la feina, o l’ús de la mascareta han entrat com a nous factors d’influència en la relació de parella durant aquest període de temps influenciat per la pandèmia: el model normal de discrepància s’ha pogut veure augmentat per elements totalment externs a la voluntat dels membres de la parella.

Evidentment en Bolinches abordà el tema de l’actitud de cadascun dels membres de la parella per a superar els moments de crisi ( sempre aportar abans que demanar; només amb la maduresa és possible una bona convivència); com també la temàtica del divorci amb les inevitables conseqüències dels sentiments de culpa i les afectacions de l’autoestima.

Acabà amb una recomanació pròpia del seu agut humor, amb una frase que venia a dir, més o menys, que si vols que la teva relació de parella funcioni, fes el contrari d’allò que fan els polítics en la seva relació amb els seus col·legues.