CANVI DE JUNTA A ROTARY CLUB D’EL PRAT

 Divendres, 1 de juliol, com es norma anualment a tots els Clubs rotaris de tot el mon, vam celebrar el canvi de Junta del nostre Club. Enguany i tota vegada que teníem recent la Festa dels 30 Anys, ho hem volgut  fer-ho  una acte protocol·lari més reduït compartint‘ho amb familiars i amics.

El macero Toni Salvador, després de la salutació de rigor,  va fer la presentació de l’acte i passa la  paraula a el president sortint, Xavier Portillo, perquè fes un resum del que ha esta el seu any. 

En Xavier va desgranant una a una les activitats portades a terme, tot i les dificultats que hem tingut en casi 5 mesos per la pandèmia que ens ha obligat a adaptar-nos a la situació per no deixar de fer-ne cap.  Així és van lliurar les tres beques, es va fer el berenar a la residencia d’avis - encara que sense la nostra presencia -  el Sopar de Nadal amb la rifa pels càncer infantil  a on es va lliurar la Placa Rotaria del 2021 a Carlota Dobaño; tot i les dificultats pel Covid  es seguí amb el pla de conferències - aquest curs  quatre en un lloc i format nous i les quatre sortides culturals/lúdiques realitzades.  Posar en valor els projectes solidaries d’enguany: La dotació de material informàtic al Centre de Promoció Social Francesc Palau i especialment les varies accions fetes pels refugiats ucraïnesos del nostre entorn. Destacà com a nou el Concurs de TikTok sobre tema de medi Ambient, dedicat als joves d’ESO del Prat i en el que hi ha el compromís de donar-hi continuïtat. I com a fet més destacat ressaltar la 3a Cursa Solidaria amb  casi 1.700 inscrits i on es van recaptar 17.980,00 € pel càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.

A continuació, com a primes pas,  es va procedir al Canvi de macero, l’actual passa el relleu a la Carme Serramià, seguidament aquesta anuncià que per acord dels socis del Club es va proposar a en Toni Salvador com a president del 2022-23, càrrec que ha acceptat i en conseqüència el president sortint li passà el collar que l’acredita. 

En Toni Salvador, en el seu parlament,  primer de tot agrair la feina feta a la junta sortint  i  anuncià la junta que l’acompanyaran en la seva presidència: en Xavier Portillo com a vicepresident, Xavier Domingo com a secretari, Joan Anglès com a  tresorer i la Carme Serramià com a macero.

També va fer un esbós  del que s’ha programat per aquest curs 2022-23, exposant les bases assumides per a confeccionar-ho, detallant les responsabilitats de cada soci i  les activitats programades,  que seguiran sent les que ja fa anys que es fan al Club més les que es van incorporar en el darrer Any Rotari. Anuncià que a la primera reunió del Club ho comentaria en detall i proposaria les comissions per a portar-ho a terme amb la participació de tots els socis.

Finalitzat l’acte protocol·lari es servir el sopar, a les postres el president i el macero tornaren al faristol per a fer un brindis amb tothom tot desitjant  que el nou Any Rotari, que just començava el mateix dia, sigui un any de servei, amistat i ple d’encerts.