SOPAR DE NADAL del ROTARY CLUB d’EL PRAT i A.E.C.C.C. JUNTA LOCAL 15 de DESEMBRE del 2017

Com venim fent des de l’any 1998, per tant en portem 19, prop d’un centenar de persones van respondre a la convocatòria del tradicional sopar de Nadal que organitzen conjuntament els rotaris i l’associació local contra el càncer, a on el Club va  atorgar la Placa Rotaria 2017 i va fer el lliurament del guardó que porta el nom del fundador de Rotary International.

L’A.E.C.C. com va explicar la seva presidenta, Mª Rosa Blanco, va organitzar un sorteig  que tot el recaptat va directament al  Servei Oncològic de Càncer Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.       


Na Gloria Garcia i Na Susana Ortiz, col·laboradoras de l’Hospital de Sant Joan de Déu, van   explicar que la junta local del Prat va signar fa dos anys, un conveni de tres anys amb l’hospital per ajudar a les teràpies necessàries per  els nens i les seves famílies del 20% de casos que no tenen curació, aquest projecte pioner posa els mitjans perquè puguin ser atesos a les seves cases per tenir un final el més digne possible. Com no es podien quedar al sopar, perquè tenien el sopar de Nadal de l’Hospital, van desitjar unes bones festes a tots els presents al temps que ens encoratjaven a comprar forces números de la rifa per tant encomiable finalitat.

PLACA ROTARIA 2017

 Aquest any el Rotary club del Prat ha decidit, per unanimitat, atorgar la distinció de la placa rotaria  a la “ASSOCIACIÓ DE FAMILIAR DE MALALTS D’ALZHEIMER” en  reconeixement  per la seva labor d’ajuda i millora de la qualitat de vida del afectats per la malaltia d’Alzheimer del Prat i de la comarca del Baix Llobregat, així com la dels seus familiars i cuidadors, des de  que es va fundar l'any 1994.

La Placa va ser lliurada per la presidenta del Rotary Club d’El Prat, Yolanda Martínez,  a la presidenta de l’AFA Baix Llobregat, Mº Rosa Giner, que en el seu parlament d’ agraïment  va particularitzar la incidència, cada vegada més present, que té aquesta malaltia en la nostra societat, també detallà la història de servei de l’Associació des de la seva fundació i els reptes que tenen avui en dia de cara el futur.



DISTINCIÓ PAUL HARRIS FELLOW

El premi PHF porta el nom del  fundador de Rotary i  es lliura a socis del club o altres personalitats com a reconeixement  per la feina feta o per la dedicació en labors humanitàries. Al nomenar un Paul Harris és fa una aportació a la fundació rotaria de 1000 $, diners que es dediquen a programes humanitaris i educatius. 

Aquest any la distinció va ser per en PERE AZUARA DANIS que fa 9 anys que és Rotary, i que va ser President del Club l’any rotari del 2013-14 en el que és va gestar tot el projecte i documentació per a poder realitzar en el següent curs el monument rotari que tenim a l’avinguda Montserrat. Des de fa anys és el  responsable de la conferències que organitzem periòdicament  i que tenen tant bon predicament. Per a tot això la junta va decidir que s’ha fet mereixedor d’aquest guardó.



SORTEIG AECC PRO CÀNCER INFANTIL

Com es va anunciar a l’inici del sopar, al final dels actes protocol·laris es va celebrar la rifa  de molts  variats i  apreciats regals, donació d’empreses, botiges i particulars. Va conduir-la i animar-la en Toni García que amb el seu bon fer propicià que tot l’esdeveniment és fes a bon ritme i amb jovialitat. El sorteig reportar una recaptació de 2500 € que es destinaran íntegrament al projecte,  del Servei Oncològic de Càncer Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu, per a poder atendre a casa seva els malalts terminals.                       




PARLAMENT de CLOENDA

En Juan Pedro Pérez Castro, tinent d’alcalde d’esports i salut pública, que presidia l’acte en representació de l’alcalde, va dirigir unes breus paraules als presents, comentant la feina que fan les  associacions i la importància d’actuacions com la d’aquesta nit, valorant la repercussió que el teixit social aporta a la comunitat  contribuint a pal·liar les necessitats més immediates. Amb tot, i per a finalitzar,  va desitjar a tothom unes bones Festes de Nadal.