SOPAR DE NADAL de RC d’El PRAT i AECC JUNTA LOCAL

Parlament de Mª Rosa Blaco Presidenta AECC Junta Local
Com ja és tradicional el divendres 18 de desembre ambdós associacions vam celebrar al Restaurant de l’Hotel Ciutat del Prat  el sopar de Nadal amb una molt concorreguda assistència de socis i amics de los dues entitats així com de representats de partits polítics  i associacions locals.
Després de la salutacions del cap de protocol, Pere Azuara, va agafar la paraula la Mª Rosa Blanco, presidenta de l’AECC,  i va explicar la finalitat del sorteig  d’ aquest any que aniria, com sempre, al Servei Oncològic de Càncer Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu. Per la seva part el President de RC d’El Prat, Xavier Domingo,  va  exposar que durant el sopar es farien el lliurament de dos premis Rotaris: Un Paul Harris Fellow y la Placa Rotaria de l’any 2015.













DISTINCIÓ PAUL HARRIS FELLOW A ELADIO DE CEANO


El president de Rotary lliura el guardó a en Eladi de Ceano
Abans  de sopar es va fer el lliurament del guardó que porta el nom del fundador de Rotary International  i que es dona a socis del club o persones i entitats de fora en reconeixement per la feina feta  o per la dedicació en labors social i humanitàries en qualsevol camp.
Aquest any l’elecció ha sigut per en ELADIO DE CEANO que va ser president del club durant l’any rotary 2011-2012, que fa uns cursos que és el responsable de la Fundació de RI en el club i també per ser un dels patrocinadors destacats en el finançament de les beques rotaries que atorguem anualment el club.
Per anomenar un PHF el club ha fet una aportació de 1000 & a la Fundació Rotaria i aquets diners es dedicant als programes humanitaris i educatius que l’entitat fa a tot el mon.

SAÓ- PRAT PLACA ROTARIA 2015

“SAÓ-PRAT “ és una entitat sense ànim de lucre orientada a atendre necessitats, especialment en el camp dels joves en situació de risc laboral, a través de projectes de caire educatiu, formatiu i d’integració en el món de treball. L’any passat va celebrar els seus 10 anys de implantació a El Prat per el que es pot donar com un projecte molt ben consolidat. Tal com va explicar en Xavier Domingo, abans del lliurament del guardó, el nom de SAÓ el van composar amb  la S de Suport, A d’Aprenentatge i O d’Orientació però curiosament juntes fan el nom de SAÒ que en català, segons el diccionari, és l’estat d’una cosa que ha arribat a  maduresa, a  perfecció i  que ja té aptitud per a produir, amb el temps mai més ben trobat el nom.
També va explicar que en l’any 2004 un Rotary de Canàries va trucar al club perquè tenia una filla al Prat  en una comunitat religiosa de Concepcionistes, Maristes i Teresianes  que volien implantar un projecte de reinserció social de joves, concretament en el Barri de Sant Cosme, pare i filla van venir a una reunió al club per explicar el projecte i el club, dins de les nostres possibilitats, els hi vam donar suport tècnic amb temes laborals, contactes amb empreses i altres entitats, com  el mateix ajuntament, i vam col·laborar en la compra d’uns primers materials necessaris per el funcionament, per això després d’aquest 11 anys és per a nosaltres motiu de satisfacció poder-los atorgar aquest reconeixement. 

Carolina Gonzalez rebent la Placa Rotaria 2015
Va recollir el premi la directora de SAÒ que ho és des de el principi de l’entitat, Carolina González Kenchen, que és la filla del rotari que va contactar amb el nostre club. En les seves paraules d’agraïment va exposar l’evolució del centre en aquets anys, la feina feta  que serveix també com a referencia per altres poblacions  i el  compromís ferm de continuïtat que tenen amb la comunitat d’El Prat.




SORTEIG AECC PRO CÀNCER INFANTIL

Glòria García en la seva explicació

Na Glòria Garcia, representant del l’Hospital Sant Joan de Déu,  va explicar que l’AECC junta local del Prat ha signat un conveni de tres anys amb l’hospital per ajudar al les teràpies necessàries per  els nens i les seves famílies d’aquest 20% de casos que no tenen curació, aquest projecte pioner en el seu hospital posa els mitjans perquè aquets nens puguin ser atesos a les seves llars i tinguin un final el més digne possible. Com cada any les dones de l’Associació del Prat van recollir un munt de regals i  la seva rifa va donar una recaptació de 1700 € que es destinen íntegrament a aquest fi.

           
          
              Lliurament d'un dels regals.
 
CONCERT DE NADAL

Com a fi de festa vam tenir l’oportunitat i el goig d’escoltar un petit concert de sis peces interpretades al piano per l’amic Josep Alonso ,molt reconegut per les multituds d’aportacions que ha fet tant com a professor de piano,  director d’escola de música i de corals, promotor i director d’espectacles i conjunts musicals, i cantades pel tenor Ricard Torino, professor de cant del Conservatori superior de música del Liceu i que ha actuat als principals teatre d’Espanya i del mon com a cantant d’òpera, sarsuela i oratoris.
A ressaltar l’encert de les sis peces seleccionades (fascinant la primera “Love is many splendored thing” i commovedora la nadala ultima ”Adeste Fideles” que va posar un toc de qualitat i emotivitat a la diada.  

Ricard Torino tenor i Josep Alonso pianista
         
PARLAMENT FINAL

Margarita García en el seu parlament
Va concloure l’acte la Tinenta d’alcalde i regidora delegada d’Acció Social, Margarita García,  amb un parlament que va ser molt entranyable ja que va sintetitzar tot el contingut social i humà dels actes que van tenir lloc abans i després del sopar, encoratjant, també, a les associacions organitzadores, als premiats i als presents a seguir treballant per entre tots contribuir a fer una comunitat més solidaria i justa.