CELEBRACIÓ 25è ANIVERSARI DE ROTARY CLUB D’EL PRAT



Per a celebrar aquesta fita s’ha volgut fer un acte obert a tothom i que fos compartit per el major número de persones. Pratencs, amics i coneguts, rotaris de les ciutats veïnes i autoritats, tant locals com rotaries, van voler acompanyar-nos en aquests dissabte, 14 de gener, que vam omplir de gom a gom l’Auditori del Cèntric.


La part institucional va començar amb la salutació de la cap de protocol del club, Yolanda Martínez, i va donar la paraula al president 2016-17, Antoni Ibáñez, que  en el seu parlament va explicar la dificultat de resumir tot el realitzat per una associació com la nostra que ha tingut una presencia constant, no tant sols en la vida local sinó també amb els projectes compartits tant del districte com internacionals, per això, va  dir, era molt difícil resumir-ho en pocs minuts. Amb tot va exposar uns apunts del que és Rotary tot exposant les activitats més emblemàtiques realitzades, tant a nivell local com de districte i internacionals. I va anunciar que al acabar el concert, a la sortida, es donaria una revista-memòria perquè tinguéssim amb més detall el fet i viscut.

“Parlem de Rotary” va ser el títol de la conferència que desenvolupar el governador del districte, Carles Campistrón, a on va dissertar sobre els principis, objectius i missió de Rotary com a associació i les tasques portades a terme  en tot el món. També va llegir la carta que el president internacional de Rotary, John F. Germ, dirigia al Club. Com a record ens va lliurar una placa commemorativa.

L’ alcalde del Prat, Lluís Tejedor, va tancar la part institucional remarcant la importància de les associacions del teixit local que aporten el seu ”gra de sorra” per contribuir a tenir una societat millor i amb això va felicitar la labor portada a terme pels rotaris tot esperonant-los a continuar-la. També va lliurar una placa record i una reproducció dels gegants del Prat ( Els reis Rotllà i Griselda)


CONCERT

La Banda de Musica del Prat, dirigida pel Mestre-director, Joan Carles Chordà i Escrivà, és una banda simfònica ja que a més de la instrumentació típica de la banda inclou una secció d'instruments de corda, violoncel i contrabaix i els clarinets equivalen a la secció de violins d'una orquestra simfònica. El 45 músics van posar-hi la part festiva i la primera part va començar amb força interpretant  quatre temes variats  a on es va posar de relleu el bon domini dels instruments i el bon so assolit.
En la segona part van executar cinc peces més populars i amb l’acompanyament de tres cantants  el que va propiciar una molt bona acollida pel públic,  va ser tal que van tenir que fer tres bisos.

PLACA ROTARIA 2016

Abans de començar la segona part va ser lliurada la Placa rotaria 2016, aquesta distinció, que venim fen des de l’any 1992, a una persona o entitat de la nostra ciutat, és un valoració de la seva actuació i aportació a la nostra comunitat en l’àmbit social, educatiu o  cultural.
Per l’any 2016 es va decidir atorgar-la a la BANDA DE MÚSICA DEL PRAT  com a  reconeixement  per la tasca de difondre la cultura tocant unes vegades música simfònica i altres música més festera i portant el nom del Prat per tot arreu.
Els seus concerts, cercaviles i la participació altruista en actes socials, populars, processons, instituts i hospitals, entre altres, han portat el gran públic la musica perquè tothom la pugui conèixer i gaudir-la.
Impulsors també de l’aula de música del Prat com a escola per a utilitzar la música com a mecanisme d’expressió individual i col·lectiva.


IN MEMORIAM

En un acte com aquest vam voler tenir un record i fer un reconeixement  a tres socis fundadors del Club i que s’han mort durant aquest període;  el president va fer esment al seu pas pel Club llegint una breu biografia d’en JUAN PEDRO MILLÁN que va morir el gener del 1997, d’en FRANCISCO de los SANTOS que va morir el febrer del 2014 i en VICENÇ BALTASAR MARTÍNEZ, a l’octubre del 2015.
 El president va lliurar un ram de flors a les dues vídues i a la filla d’un dels finats amb un fort aplaudiment per part dels presents.
Entenem que la mort forma part de la vida i que encara que la mort posi fi a la vida no la anul·la. el que aquests socis han estat ho seran sempre i mentre els recordem, parlem d’ells, els tinguem presents, d’alguna manera viuen amb nosaltres.