INTERCANVI DE JOVES DURANT TOT EL CURS ESCOLAR


Un dels factors més potents per a la promoció de la pau i la comprensió International és el contacte amb diferents cultures. El programa d'intercanvi de Joventut de Rotary ofereix a  milers d'estudiants l'oportunitat de conèixer gent d'altres països i descobrir personalment noves cultures, sembrant així les llavors per  millorar la comprensió internacional.


El programa ofereix nombrosos avantatges als joves participants i
Els seus mentors i amfitrions rotaris, així com a la comunitat en general. A través de l'intercanvi dels joves, els estudiants aprenen a conèixer tots els aspectes de la vida en un altre país. Al temps que s’
eixampla la seva visió del món, es fan més madurs i desenvolupen un concepte més profund de si mateixos. La immersió en el sistema educació d'un altre país realça el seu creixement personal i acadèmic. El Club i les famílies d'acollida, així com tota la comunitat són enriquides pel contacte amistós i prolongat amb persones d’una cultura diferent.
En el programa d'intercanvi de joventut de rotary hi participen alumnes d'edats entre 15 i 18 anys son allotjats en una o dues famílies que també han enviat el seu fill a un altra país (intercanvi) i han d’assistir a una escola de la localitat per a seguir el seus estudis. Els candidats han de demostrar un  rendiment acadèmic superior i capacitats pròpies per el lideratge en la comunitat. Els candidats també han de ser flexibles i disposats a viure experiències que permeten gaudir plenament de la vida en un altre país i convertir-se en uns magnífics  ambaixadors de generositat.

En aquest any Rotary 2017-18 el nostre Club ha patrocinat dos intercanvis llargs, de tot un curs acadèmic, a dos  joves de la comunitat del Baix Llobregat:

         - La Beatriz Alemany i en Albert Soulere s’han acollit a aquest programa per enviar la seva filla Victoria al Canada i han rebut a casa seva una noia de EEUU la Bella, Isabella Toyos, que ha conviscut amb el segon fill, en Santi de 14 anys, que vol marxar d’intercanvi en el curs 2019-2000.

-         -  La segona família son l’ Almudena Alemany i en Ferran Vilardebò que han enviat el seu fill Marc a EEUU i han acollit de Taiwan en Brian ( Yueh-Chang Chu) que també ha conviscut amb el fill petit de la família, en Albert de 14 anys,  que també està esperant l’edat per apuntar-se a l’intercanvi.

                               

 Per què l’intercanvi estigui fet amb el màxim de garanties, hi ha un Comitè Distrital, a nivell dels tres  Districtes d’Espanya, que col·labora amb els Clubs per a la qualificació i capacitació de les  famílies,  estudiants i rotaris que intervenen en el intercanvi, també és preceptiu fer els controls necessaris perquè es compleixin totes les normes i procediments de protecció a la joventut, al temps que s’assumeixen totes les responsabilitats que l’intercanvi reporta.  És per  a tot això que cada Club té un responsable de joventut que lidera total projecte, en el nostre club enguany és la Yolanda Martínez, i per cada intercanvi es nomena un conseller “padrí” que tutela a les famílies i estudiants per a solventar tots els problemes que puguin sorgir, en el nostre cas i per ambdós intercanvis és el soci Toni Ibáñez.