CONFERÈNCIA JOSÉ DAVID MUÑOZ: "Cap on va el periodisme" Canvis de tendència d'un ofici que s'ha de viure.


Tot sobrepassant ja l’equador del cicle de conferències d’enguany, el passat dimarts dia 19 de febrer vam rebre, a la nostra seu de l’Hotel Ciutat del Prat, al periodista i professional de la comunicació, el pratenc David Muñoz que ens diserta sobre el futur del periodisme.
En David Muñoz començà a fer els seus “pinitos” com a col·laborador en el mitjans de comunicació locals, el periòdic  DELTA i RADIO PRAT, per desprès passar, ja com a professional de debò, a la Cadena SER per tornar, posteriorment, a Radio PRAT on va ser responsable de l’espai “Els matins”. Actualment desenvolupa la seva pròpia empresa del sector: “Prat Comunica”.
Veritablement en David Muñoz es uns dels joves talents de la nostra Ciutat. Tot i la seva joventut, domina abastament el mon de la informació; i ens ho demostrà, a banda de la seva trajectòria professional, amb una clara, detallada i entenedora dissecció d’allò que l’ofici de periodista ha de comportar, com a essència: objectivitat, honestedat i independència; i amb una exposició, també, molt clara, dels reptes amb els que el periodisme d’enfrontar en un futur que ja, en realitat, es un present: influència de les xarxes socials, domini dels mitjans de comunicació per parts de grans grups econòmics, amb pèrdua de aquelles essències que esmentàvem, sobre tot la independència i la objectivitat necessària en la informació;  l’allau del mon digital i el retrocés evident de la premsa del paper; les fake news…etc.
Al final s’obrí un torn de preguntes per part del nombrós públic assistent, que esdevingué en un molt interessant col·loqui on en David Muñoz tornà a demostrar el seu domini del mon periodístic i comunicatiu.