VISITA DEL MISSIONER ÁNGEL VALDIVIA DE LA COMUNITAT MISSIONERA DE SAN PAU APOSTOL AL NOSTRE CLUB


EL MISSIONER ÁNGEL VALDIVIA
El passat 23 de febrer vam compartir taula, al sopar-reunió del club, amb  el missioner Ángel Valdivia que està treballant a Àfrica a la comunitat de Nostra Senyora de la Pau a Todonyang i dins del conflicte entre les tribus Dassenech de Etiòpia i Turkana de Kenia . Ambdós tribus,  situades a la frontera entre els dos països, portant una vida semblant ja que viuen  del pastoreig nòmada i d’una agricultura i pesca molt rudimentària. Desenvolupen aquestes activitats en un entorn d’escassos recursos per a la seva supervivència. A més estant en constant conflicte , amb proliferació d’armes que  els porta a una pobresa endèmica.
La feina d’aquesta comunitat de missioners és un projecte integral que passa per millorar la qualitat de vida i d’atenció mèdica tot evangelitzant-los.  Els projectes principals son hídrics, per millorar el accés  al aigua i així mitiga els conflictes entre tribus. Gràcies a aportacions de la seva fundació en els últims 8 anys s’han fet 5 preses de roca i 15 balses d’aigua  , això i altres factors ha permès tenir aigua per a la població i el bestia amb el que s’ha reduït la violència entre els dos grups i possibilitat el cultiu de fruites i verdures que no eren realitzables abans. Actualment esta en desenvolupament la construcció de dues preses de terra, perforant pous, cria de gallines, inseminació i desparasitació de paràsits de les cabres i la millora dels cultius.
Les vivències que ens va explicar en Ángel Valdivia i la seva dedicació plena d’anys a aquesta causa ens va  colpir d’esperança en el fet que hi ha gent molt implicada en millorar el desenvolupament integral de les persones humanes.
ELS SOCIS DEL CLUB AMB EN ÁNGEL VALDIVIA