CONFERÈNCIA Dr. JOSEP MARIA BARRACHINA “Disfunció funcional. Integració versus Normalització a traves de l’esport”

Dr. Josep Maria Barrachina durant la seva exposició
El dia dinou d’Abril ens visità al cicle de conferències de Rotary Prat, el Dr. Josep Barrachina, pratenc d’adopció, traumatòleg, director a l’Asepeyo d’un avançat programa de tractaments per a la rehabilitació de lesions medul·lars i de totes aquelles que, en general, afecten al sistema motriu de les persones.

La xerrada, molt ben explicitada amb un detallada exposició power point en pantalla del contingut d’aquests programes, resultà força interessant i deixà palès l’esforç que, per a metges i pacients, representa l’aplicació dels protocols, tan per allò que fa a la vessant estrictament física com a la psicològica.

L'experiència d'en Sergi Garrote
Acompanyà en l’acte al Dr. Barrachina, en Sergi Garrote, tetraplègic, veí de Viladecans, tractat amb els seus programes i avui  campió d’Espanya, de Catalunya i subcampió d’Europa de hand-bike, especialitat de ciclisme propi i adaptat a persones que pateixen aquests tipus de lesions. L’exposició d’en Sergi va està carregada d’una forta emotivitat, no tant, pot-ser, per la desgràcia patida, sinó perquè palesà la seva força de voluntat i el seu irreductible afany en esmerça dia a dia per transformar una situació de malaurança en una situació d’èxit que es un exemple per a tots.