“LA TASCA DEL CONTROLADOR AÈRI A L’AEROPORT DEL PRAT” per en MARC GARCIA

 Interesantíssima conferencia la que ens donà en Marc García, pratenc, controlador aeri a la torre de control de l’Aeroport del Prat, el passat dia sis de març, dintre del nostre Cicle de Conferències del curs present. El tema, evidentment, “La tasca  del controlador aeri a l’aeroport del Prat”.

Diguem, d’entrada, que en Marc Garcia es un gran comunicador, enamorat, a mes, de la seva feina; per això la seva intensitat i detall en el discurs, ens  va mantenir a tots els presents ben amatents, tot i que, digueu-m’ho també, el tema, per si mateix, ens tenia rendits, ja d’entrada, al menys als pratencs, doncs no en va, l’aeroport sempre ha estat un element o factor de molt pes en la nostra identitat pratenca.

Deixant de banda aquestes consideracions, la veritat es que el contingut de la xarrada d’en Marc va ser d’allò mes interessant. Conèixer com es desenvolupa el control del tràfic aèria en un aeroport, amb els seus moments de tensió (que n’hi han i ben sovint) i d’altres de mes relaxació; entendre les raons i les alternatives en la utilització de les diferents pistes d’aterratge i enlairament; la influencia dels vents; escoltar alguns fragments de converses tècniques entre torre i pilot, etc., va ser, veritablement, molt entretingut i enriquidor.

En el torn de preguntes final, es desfermaren alguns dels tòpics o allò que ara se’n diu “llegendes urbanes” sobre incidents de vol, avistaments “misteriosos”, etc. que, en Marc, de manera molt racional i, amb to de broma irònica, va desmuntar clarament; tot i reconèixer que, per allò que fa als incidents reals, totalment, però, controlats i controlables, podria donar per un altra conferència.