“TEIXINT XARXA i COMPLICITATS" per SÍLVIA MONDON i XAVIER ANDREU



El títol de la conferència, que va tenir lloc el passat 20 de març al local d’Amics d’El Prat,  organitzada per aquesta entitat i per Rotary Club d’El Prat i amb la col·laboració de l’ Ajuntament del Prat i la Fundació Esperanza, va quedar prou clar quan vam seguir colpits i amb atenció la presentació de la Silvia, metgessa, i en Xavier, biòleg dedicat a l’ensenyament.
Van saber plasmar d’una manera didàctica i entenedora, fen servir vídeos i power points molt documentats de fotos impactant i reflexions punyents,  els orígens històrics que han creat l’èxode de famílies i la crisis de refugiats amb el drama humà que comporta. 


Les seves vivències de cooperació, amb els seus dos fills Joana, infermera, i Roger, fisioterapeuta, treballant durant les seves vacances als camps de refugiats sirians de Tessalònica a Grècia, i  la posterior atenció mèdica especialitzada que va fer la Sílvia a l’illa Grega de Khos, els va possibilitar conèixer en directa la problemàtica dels refugiats i  la vulneració dels drets humans per part d’Europa.

Entenem que d’aquestes vivències adquirides i les reflexions que comporten els ha portat a un compromís, molt lloable, de donar-ho a conèixer per a poder conscienciar la societat tot “Teixint xarxa i complicitats”. Aquesta nit ho van aconseguir amb escreix.