CONFERENCIA: "30 anys de la caiguda del mur. Les meves vivències a Berlín"


Roda el món i torna al Born, amb aquest popular refrany va començar la seva xarrada  el Dr. José Linhard per explicar-nos el seu cicle vital, nascut a Barcelona de pares alemanys, es va traslladar a la capital Alemanya el 1957 per fer un aprenentatge en magatzems on els seus pares havien estat gestors abans de la guerra. Més tard, estudià Medicina i Sociologia a la Universitat lliure de Berlín. L'atzar va protagonitzar, que entres al servei de protocol del govern alemany, hi  va treballar com a intèrpret espanyol-alemany i ho va fer per a personalitats com el Canceller Willy Brandt, el president Kennedy, l’almirall  Carrero Blanco i varis representant de països de parla espanyola.
“Vaig arribar a una ciutat destruïda per un 80 per cent que avui és una de les més interessants d'Europa i el món", va dir el professor i empresari, que va estar en una posició privilegiada per veure com es va construir el mur, de com es va viure a les dues alemanyes separades  amb aquesta barrera física i també com es va reduir i unificar.
La Conferencia, amb diapositives molt eloqüents i plegada d’anècdotes va ser, espontània, plena d’experiències personals, agradables i singulars.